Kinderen onderweg vermaken

Het lijdt geen twijfel dat kinderen vermaken tijdens lange autoritten een uitdagende taak kan zijn voor elke ouder. Maar met een beetje creativiteit en planning is het zeker mogelijk om de reis voor iedereen leuk te maken. Hier zijn een paar spelletjes en de spelregels en activiteiten die uw kleintjes zeker bezig zullen houden tijdens uw volgende autorit.


I Spy- Dit klassieke spel is perfect voor jongere kinderen die net beginnen met het leren van hun letters en cijfers. Om het spel te spelen, begint één persoon met de woorden “Ik zie met mijn kleine oog iets dat begint met…” en noemt dan een voorwerp in het zicht (bijvoorbeeld “Ik zie met mijn kleine oog iets dat begint met de letter D”). De andere spelers moeten dan raden wat het voorwerp is. Dit spel is ideaal om kinderen aan te moedigen op hun omgeving te letten en helpt ook bij de woordenschatontwikkeling.

Het Kentekenplaatspel – Voor dit spel heeft elke speler een pen en papier nodig. Het doel is zoveel mogelijk verschillende nummerplaten uit zoveel mogelijk staten te herkennen. Om het uitdagender te maken, kun je een tijdslimiet instellen of kijken wie de meeste unieke nummerplaatontwerpen kan zien. Dit spel is perfect voor oudere kinderen die zelfstandig kunnen lezen en schrijven. Het is niet alleen een leuke manier om de tijd te doden, maar het helpt ook bij kaartlezen en visuele aandacht.

Finder’s Keepers- Dit spel is vergelijkbaar met I Spy, maar met een twist. In plaats van specifieke voorwerpen te zoeken, moeten de spelers voorwerpen vinden die in bepaalde categorieën vallen (bijvoorbeeld dingen die rood of rond zijn). Finder’s Keepers is een ander geweldig spel voor jongere kinderen omdat het de cognitieve flexibiliteit en de categorisatievaardigheden bevordert. Bovendien kan het worden aangepast aan de behoeften van kinderen van alle leeftijden en vaardigheden door de categorieën specifieker of algemener te maken

Conclusie


Er zijn veel manieren om kinderen te vermaken tijdens lange autoritten. Met een beetje creativiteit en planning kun je de reis voor iedereen leuk maken. Spelletjes zoals I Spy, The License Plate Game en Finder’s Keepers zijn perfect om de kleintjes bezig te houden tijdens de volgende autorit. Dus leun achterover, ontspan en geniet van de rit! En anders kan je altijd nog een setje kaarten meenemen en kwartet spelen