Wandelvakantie

Ontdek en beleef een onvergetelijke wandelvakantie. Actief-Reizen.nl heeft het grootste aanbod wandelreizen in binnen- en buitenland. Van individuele tot groepsreizen, van wandelweekendjes tot meerdaagse trekkingen. Bekijk hieronder een greep uit het reisaanbod of ga direct naar het volledige overzicht met wandelvakanties.

Ontdek De Natuur

Geniet van ruige natuur, onvergetelijke
landschappen en adembenemende vergezichten

Kom Tot Rust

Ervaar de stilte, de ruimte, de rust, het
eenvoudig leven en go-with-the-flow

Eén Met De Elementen

Voel de zonnestralen, de frisse lucht
of de verkwikkende druppels van een buitje

Op Zoek Naar Een Wandelvakantie ?

Op Actief-Reizen.nl vind je het complete aanbod van actieve wandelreizen van gerenommeerde en betrouwbare reisorganisaties overzichtelijk op één website!
“Of all the paths you take in life, make sure a few of them are dirt”

John Muir

Ontdekkingsreiziger

Daarom een wandelvakantie !

Wandelen is een van de meest ontspannende bezigheden tijdens een vakantie omdat je vrij bent en je vrij voelt. Immers je pakt je rugzak en begeeft je lekker in de buitenlucht. Daarom is wandelen de ultieme manier om te genieten van de rust en de natuur van jouw vakantiebestemming. Aan de ene kant kan je op gemak de omgeving leren, aan de andere kant ben bepaal jij jouw eigen tempo.

Wandelen is dus de goedkoopste bezigheid die er is

Wandelen tijdens de vakantie heeft dus vele voordelen. Eerst is er de inspanning en ontspanning tegelijk. Daarnaast ontdek je op een leuke manier de omgeving. Bijgevolg is dat daardoor bijna vergeet dat je eigenlijk heel sportief bezig bent terwijl je beekjes passeert en sprookjesachtige landschappen doorkruist.

Bovendien ben je van niemand afhankelijk, terwijl je intussen lekker in de buitenlucht loopt en de frisse lucht inademt. Daarnaast is wandelen een van de goedkoopste hobby’s die je je kan wensen dus een paar goede schoenen is alles wat je nodig hebt om deze sport te beoefenen. Conclusie, een wandelvakantie is echt de moeite waard.

Wandelen kan overal!

Eén ding is zeker: niets is leuker dan wandelingen maken in een nieuwe omgeving? Ofschoon wandelen misschien als vermoeiend in de oren klinkt, het is niettemin zeer ontspannend voor de geest. Ten slotte is er een wandeling voor ieders behoefte. Voor de diehard-wandelaars zijn er bijvoorbeeld trekkings door de bergen van Oostenrijk, terwijl voor de minder geoefende wandelaar vlakke padden en kortere routes de uitkomst zijn.

Bovendien kan je op vakantie ook goed wandelen met kinderen. Ofschoon de kleintjes wellicht iets sneller moe zullen zijn, zal een wandeltochtje langs een waterval zal hen genoeg afleiding bieden om hun vermoeide beentjes even te vergeten. Dus kies de wandelroutes die bij jou en je reisgenoten passen en geniet van al het moois dat de wandelsport te bieden heeft.

wandelvakantie

wandelvakantie

Een paar wandelvakantie termen uitgelegd

Standplaats
Bij een wandelvakantie vanuit een standplaats verblijf je dus alle nachten in dezelfde accommodatie en maakt van daaruit naar wens dag­wandelingen. Maar ook is een combi-arrangement mogelijk waarbij je halverwege de week naar de tweede accommodatie gaat.

Trektochten
Een wandel­trektocht volgt een vaste route waarbij je toch op minstens de helft van de dagen naar een nieuwe over­nachtings­plaats wandelt (vaak wordt jouw bagage tussen de accom­modaties voor je vervoerd). Vandaar dat je veelal in een andere plaats eindigt dan waar je begonnen bent.

Groepswandelreizen
Bij groeps­reizen doorloop je dus met andere deelnemers een gezamenlijk wandel­programma, meestal vergezeld door een reis­begeleider. Zo is er vaak een vaste aankomst­datum en een minimum en maximum aantal deelnemers. Daarnaast is het zo dat je vaak iets minder vrij bent, immers je bent als groep op pad.

Individuele wandelreizen
Een individuele wandel­vakantie boek je dus samen met partner, wandel­maatje, een eigen wandel­groepje of alleen. Mits de accommodatie maar plaats heeft kan de vakantie op iedere gewenste dag aanvangen. Bovendien bepaal je jouw eigen tempo.

Inspiratie op OutdoorInfo Magazine

Heb je een leuke vakantie gezien en wil je desondanks toch eerst meer lezen over de bestemming, kijk dan eens op onze zuster website www.outdoorinfo.nl. Het grootste online outdoor magazine van Nederland met leuke en interessante blogs over bestemmingen, routes en geeft ook tips.