Reistips

‘La Vélo Francette’ – totaal – van Normandië naar de Atlantic

1,279.00

Volg de schitterende ‘Vélo Francette’: vanaf het Kanaal naar de zuidelijkere oceaankust bij La Rochelle. Geniet van de sfeer van ‘La Douce France’ op deze gewaardeerde fietstocht dwars door Normandië, Pays de Loire en Poitou-Charentes. Struin langs verrassende, monumentale juweeltjes en val net als wij voor de charme van authentieke Franse stadjes en dorpen.
Meer dan 600 km lange fietsroute langs rivieren!
Deze nieuwe, ononderbroken tocht maakt het netwerk van de belangrijkste fietsroutes in West-Frankrijk compleet. De route is volledig gemarkeerd en volgt grotendeels rivieren en andere waterwegen. Het wordt heerlijk fietsen langs fraaie steden en pittoreske dorpen door een onbedorven stukje Frankrijk, waarbij u maar liefst 5 uiteenlopende trajecten volgt. Dit is ‘slow travel’, in de juiste zin van het woord!
Traject 1: De Ornevallei van Ouistreham naar Domfront -126 km
De ‘Vélo Francette’ start vanaf de Normandische D-Day stranden uit de 2e Wereldoorlog via Caen en Flers naar de Domfrontais. In het heuvelland, dat gekscherend ‘La Suisse Normande’ (Normandisch Zwitserland) wordt genoemd, volgt u de bochtige valleien van de rivieren Orne, Noireau en La Varenne en passeert u de iconische ‘Roche d’Oëtre’. De fietspaden en verlaten landwegen bieden vaak een 360° uitzicht over het typische Normandische landschap.
Traject 2: De Mayennevallei van Domfront naar Angers via Laval – 174 km
Dit langste traject van de route volgt maar liefst vier verschillende, prachtig meanderende rivieren: de Varenne, Mayenne, Oudon en Maine. Deze in elkaar overvloeiende waterstromen brengen u, via verschillende zijtakken, naar Frankrijk’s naruurlijkste en fraaiste rivier, de koninklijke Loire. Het geheel vormt een uitgelezen kans om volop te genieten van alle pracht en praal die het fraaie rivieroeverlandschap in Noord-West Frankrijk te bieden heeft.
Traject 3: De Loirevallei van Angers naar Saumur – 58 km
Ook een fraai stukje Loirevallei is in de ‘Vélo Francette’ opgenomen. Geniet hier van de heldere, natuurlijke lichtvallen over het indrukwekkend erfgoed in dit buitengewoon mooie gebied. Vanaf het dorpje Gennes gaat u op weg naar het levendige Saumur. U kunt kiezen of u de zuid- of noordoever van de Loire rivier wilt volgen. Welke u ook neemt, beide routes bieden onderweg prachtige uitzichten en vele culturele verrassingen. 
Traject 4: De rivier Thouet van Saumur naar Niort – 166 km
Vanaf Saumur fietst u verder in zuidelijke richting en volgt de ‘Thouet à Vélo’ route. De rivier de Thouet is op deze rit naar Parthenay uw gids. Ontdek onderweg door de vallei de versterkte handelsstadjes en bewonder het rijke erfgoed langs de rivier: oude kastelen, kerken, bruggen, molens, en ook een ondergrondse bron… bovendien wordt het klimaat op uw weg naar het zuiden milder en het levensritme kalmer. 
Traject 5: Van Niort naar La Rochelle – 90 km
Op weg naar de Atlantische Oceaan, fietst u door een magnifiek netwerk van groen- en blauwkleurige kanaaltjes. U peddelt langs lommerrijke waterwegen door een adembenemend moerasland, genaamd ‘la Venise Verte’ (‘Het Groene Venetië’). Daarna brengt ‘la Belle d’Aunis’; u via bredere, meer open kanalen naar het aan de kust gelegen La Rochelle; een passend en sprankelend einde van deze schitterende, nieuwe fietsroute.
Hoogtepunten van deze fietsvakantie
â½” 617 km lange, kronkelende route langs waterwegenâ½” Door 7 verschillende Franse provincies (‘départements’)â½” Door 3 beschermde, regionale natuurparkenâ½” Langs 25 steden en dorpen, bekend om hun historische en culturele rijkdom
Dag 2
Aankomst in Ouistreham / Caen
U reist op eigen gelegenheid naar de startplaats van uw keuze: Ouistreham of Caen. De badplaats Ouistreham, gelegen aan het Kanaal en bekend om zijn D-Day strand ‘Sword’ uit de 2e wereldoorlog, vormt het officiële begin van de ‘Vélo Francette’. De keuze voor het 10 km meer landinwaarts gelegen historische Caen, is meer een praktische: makkelijker per trein te bereiken en een korter fietstraject voor de volgende dag.
Dag 3
Ouistreham / Caen – Clécy (57/41 km)
Volg eerst het oude jaagpad langs kanaal de l’Orne dat de kust met Caen verbindt. Bewonder onderweg Pegasus Bridge, een historische plek tijdens D-Day. Een fietspad voert u langs de jachthaven de stad binnen, waarvan de geschiedenis terug gaat tot in de tijd van Willem de Veroveraar. Caen is bekend om zijn kasteel, abdijen en ‘Mémorial’, het belangrijke oorlogsmuseum. Volg daarna een fietspad zuidwaarts langs de Orne dat u de groene heuvels van de ’Suisse Normande’ binnen leidt. U volgt een verlaten spoorwegtraject, een eldorado voor natuurliefhebbers. Na Thury-Harcourt bereikt u Clécy, aan de oevers van de Orne.
Zwaarte */**
Dag 4
Clécy â” Flers (43/46 km)
Op weg naar Flers volgt u een fraaie, landelijke route dwars door de heuvelachtige ‘Suisse Normande’. De route voert eerst nog langs de kronkelende rivier de Orne, die later plaats moet maken voor de Noireau. Tot aan Condé-sur-Noireau wordt het rivierdal omgeven door steile hellingen. U dient dan ook stevig te klimmen als u de vallei verlaat. Als echter de Mont de Cerisy in zicht komt, kent de route wat meer genade voor de kuiten en bereikt u het stadje Flers met zijn mooie kasteel.
zwaarte */**
Dag 5
Flers â” Mayenne (68 km)
Zodra u Flers heeft verlaten, leidt de route via een ontspannen afdaling naar de vallei van de rivier de Varenne. U kunt nog zien dat naast landbouw hier vroeger ook mijnbouw plaatsvond. Een schitterend fietspad, vaak pal op de rivier, voert u langs historische plekjes zoals Moulin de Varenne, Moulin d’Ambloux en Pont des Planches. Het is genieten in dit fietsersparadijs. In Ambrière-les-Vallées werpt u een laatste blik op de Varenne en vervolgt u uw weg langs de oever van de Mayenne tot in het gelijknamig stadje.
Zwaarte *
Dag 6
Mayenne â” Laval (36 km)
Zet na een bezoek aan de historische stad Mayenne, met zijn kasteel waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de Karolingische tijd, koers in zuidelijke richting door de natuurrijke Mayenne vallei. Het is een relaxed en lommerrijk traject dat het voormalige jaagpad langs de rivier volgt. U passeert oude, karakteristieke sluiswachterswoningen, monumentale herenhuizen en villa’s. De tocht eindigt in Laval, een ‘Ville d’Art et d’Histoire’, waar u nog genoeg tijd heeft voor een rondwandeling langs al het fraaie, historische erfgoed.
Zwaarte *
Dag 7
Laval â” Chateau Gontier (35 km)
Het begin van dit traject biedt prachtige uitzichten over Laval met zijn twee kastelen. De 9 bogen tellende spoorbrug, die de oostelijke Mayenne-oever verbindt met het stadscentrum en zijn rivierhaven, heeft een aparte baan voor fietsers en wandelaars. Bewonder voor u verder fietst door het natuurschoon van de Mayennevallei, net ten zuiden van de stad de bekende Abdij van Port Salut, waarvan de naam verbonden is met het gelijknamige, romige kaasje.
Zwaarte *
Dag 8
Chateau Gontier â” Angers (61 km)
De Mayennevallei verrast na iedere bocht opnieuw; een prachtig kasteel, iets verder weer een antieke watermolen. De havendorpjes langs de oever nodigen uit voor een korte onderbreking. Voor Le Lion-d’Angers fietst u door het pittoreske L’Isle Briand, met zijn kasteel en stoeterij van wereldfaam. Na de samenvloeiing van Mayenne en Oudon doorkruist u een zeer bijzonder moerasgebied. U bereikt de historische Anjou-stad Angers via de brug van Jean Moulin. De plattelandssfeer is hier nog steeds voelbaar.
Zwaarte */**
Dag 9
Angers – Saumur (63/66 km)
U verlaat Angers door het park langs de oever van de Maine. Aangekomen in Bouchemaine, met zijn gezellige restaurantjes, volgt u in oostelijke richting de Loire. Nadat u deze bent overgestoken, staat u een schitterende tocht vlak langs de koninklijke rivier te wachten. Na Gennes blijft u de zuidoever van de Loire volgen. Bij Saint-Hillaire-Saint-Florent maakt u even een klimmetje over het uit Tufsteen gehakte grottenstelsen waar de ‘Champignons de Paris’ worden geteeld. Hierna fietst u Saumur, de parel van de Anjou, binnen.
Zwaarte *
Dag 10
Saumur – Thouars (47 km)
Vanuit Saumur volgt u een vriendelijk pad langs de rivier de Thouet. Over stille landwegen fietst u tussen glooiende wijnvelden naar het wat hoger gelegen Montreuil-Bellay. Dit charmante vestingplaatsje prijkt terecht op de lijst van ‘mooiste dorpen van Frankrijk’. U daalt weer af naar de oever van de Thouet om uw tocht voort te zetten. Heel relaxed gaat het via Taizon naar Thouars, een ‘Ville d’Art’ waar reizigers vroeger tol moesten betalen om de brug over te steken. Nu staat niets u in de weg om gratis de stad binnen te rijden en een gezellig terrasje te zoeken.
Zwaarte *
Dag 11
Thouars – Parthenay (67 km)
U fietst de stad uit langs de rivieroever en geniet van de klaterende stroomversnellingen, de dichtbeboste hellingen en de schilderachtige, monumentale gebouwen. Over rustige wegen arriveert u in het dorp Airvault, met zijn kloosterkerk, overdekte markt en onderaardse bron. Weer wat verder wordt u verrast door St-Loup-sur-Thouet met zijn waterburcht. Aan het Lac du Cébron kunt u lekker ontspannen, voordat u uw weg vervolgt langs de rivier. Na een spoorwegviaduct bereikt u het hogerop gelegen, middeleeuwse vestingstadje Parthenay.
Zwaarte *
Dag 12
Parthenay – Niort (53 km)
U zet koers in zuidwestelijke richting, door het enigszins heuvelachtig Pays de Gatine. Na menige bocht wordt u beloond met prachtige uitzichten over het oorspronkelijke heggenlandschap. Over rustige wegen gaat het naar het verrassende Champdeniers-St-Denis met z’n fraaie erfgoed en prima voorzieningen. U vervolgt uw weg over stille wegen en bereikt ter hoogte van Ternanteuil weer de oevers van de Sèvre Niortaise. Er volgt nog één grote rivierbocht alvorens Niort in zicht komt, dat met zijn donjon met twee enorme torens de horizon domineert.
Zwaarte *
Dag 13
Niort – Coulon/Marans (25/67 km)
U blijft dicht bij de oever van de bochtige Sèvre Niortoise, waarbij u afwisselend voetpaden en landweggetjes volgt. Onderweg bieden Rousille en La Garette prima mogelijkheden voor een pauze. Een wat langere onderbreking kunt u overwegen in de kleine hoofdstad van de Marais Poitevin: het mooie waterdorp Coulon, waar u meerdere horecavoorzieningen treft. Nadat u het uitgestrekte, omringende moerasgebied bent doorgestoken, komt u na Irleau weer bij de rivier, die nabij Damvix is gekanaliseerd en u verder naar de Atlantische Oceaan gidst.
Zwaarte *
Dag 14
Coulons/Marans – La Rochelle (70/26 km)
Eerst volgt u op weg naar de oceaan de kanalen van Marans en Rompsay. Einddoel is La Rochelle, de bruisende, karaktervolle hoofdstad van de Charente-Maritime, bekend om haar zachte klimaat. Dit relaxte parcours verdient natuurlijk een passende apotheose: een duik in de Atlantische Oceaan. Er blijft immers genoeg tijd over voor een wandeling naar de bruisende Vieux Port met haar vele terrasjes, de levendige winkelstraten en de vele stadsmonumenten.
Zwaarte *
Dag 15
Vertrek La Rochelle
Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Met de trein reist u (met uw fiets) terug naar Caen. Van daaruit brengt een bus (om het uur) u naar Ouistreham.

Bekijk reisdetails bij FietsRelax

Beschrijving

Volg de schitterende ‘Vélo Francette’: vanaf het Kanaal naar de zuidelijkere oceaankust bij La Rochelle. Geniet van de sfeer van ‘La Douce France’ op deze gewaardeerde fietstocht dwars door Normandië, Pays de Loire en Poitou-Charentes. Struin langs verrassende, monumentale juweeltjes en val net als wij voor de charme van authentieke Franse stadjes en dorpen.
Meer dan 600 km lange fietsroute langs rivieren!
Deze nieuwe, ononderbroken tocht maakt het netwerk van de belangrijkste fietsroutes in West-Frankrijk compleet. De route is volledig gemarkeerd en volgt grotendeels rivieren en andere waterwegen. Het wordt heerlijk fietsen langs fraaie steden en pittoreske dorpen door een onbedorven stukje Frankrijk, waarbij u maar liefst 5 uiteenlopende trajecten volgt. Dit is ‘slow travel’, in de juiste zin van het woord!
Traject 1: De Ornevallei van Ouistreham naar Domfront -126 km
De ‘Vélo Francette’ start vanaf de Normandische D-Day stranden uit de 2e Wereldoorlog via Caen en Flers naar de Domfrontais. In het heuvelland, dat gekscherend ‘La Suisse Normande’ (Normandisch Zwitserland) wordt genoemd, volgt u de bochtige valleien van de rivieren Orne, Noireau en La Varenne en passeert u de iconische ‘Roche d’Oëtre’. De fietspaden en verlaten landwegen bieden vaak een 360° uitzicht over het typische Normandische landschap.
Traject 2: De Mayennevallei van Domfront naar Angers via Laval – 174 km
Dit langste traject van de route volgt maar liefst vier verschillende, prachtig meanderende rivieren: de Varenne, Mayenne, Oudon en Maine. Deze in elkaar overvloeiende waterstromen brengen u, via verschillende zijtakken, naar Frankrijk’s naruurlijkste en fraaiste rivier, de koninklijke Loire. Het geheel vormt een uitgelezen kans om volop te genieten van alle pracht en praal die het fraaie rivieroeverlandschap in Noord-West Frankrijk te bieden heeft.
Traject 3: De Loirevallei van Angers naar Saumur – 58 km
Ook een fraai stukje Loirevallei is in de ‘Vélo Francette’ opgenomen. Geniet hier van de heldere, natuurlijke lichtvallen over het indrukwekkend erfgoed in dit buitengewoon mooie gebied. Vanaf het dorpje Gennes gaat u op weg naar het levendige Saumur. U kunt kiezen of u de zuid- of noordoever van de Loire rivier wilt volgen. Welke u ook neemt, beide routes bieden onderweg prachtige uitzichten en vele culturele verrassingen. 
Traject 4: De rivier Thouet van Saumur naar Niort – 166 km
Vanaf Saumur fietst u verder in zuidelijke richting en volgt de ‘Thouet à Vélo’ route. De rivier de Thouet is op deze rit naar Parthenay uw gids. Ontdek onderweg door de vallei de versterkte handelsstadjes en bewonder het rijke erfgoed langs de rivier: oude kastelen, kerken, bruggen, molens, en ook een ondergrondse bron… bovendien wordt het klimaat op uw weg naar het zuiden milder en het levensritme kalmer. 
Traject 5: Van Niort naar La Rochelle – 90 km
Op weg naar de Atlantische Oceaan, fietst u door een magnifiek netwerk van groen- en blauwkleurige kanaaltjes. U peddelt langs lommerrijke waterwegen door een adembenemend moerasland, genaamd ‘la Venise Verte’ (‘Het Groene Venetië’). Daarna brengt ‘la Belle d’Aunis’; u via bredere, meer open kanalen naar het aan de kust gelegen La Rochelle; een passend en sprankelend einde van deze schitterende, nieuwe fietsroute.
Hoogtepunten van deze fietsvakantie
â½” 617 km lange, kronkelende route langs waterwegenâ½” Door 7 verschillende Franse provincies (‘départements’)â½” Door 3 beschermde, regionale natuurparkenâ½” Langs 25 steden en dorpen, bekend om hun historische en culturele rijkdom
Dag 2
Aankomst in Ouistreham / Caen
U reist op eigen gelegenheid naar de startplaats van uw keuze: Ouistreham of Caen. De badplaats Ouistreham, gelegen aan het Kanaal en bekend om zijn D-Day strand ‘Sword’ uit de 2e wereldoorlog, vormt het officiële begin van de ‘Vélo Francette’. De keuze voor het 10 km meer landinwaarts gelegen historische Caen, is meer een praktische: makkelijker per trein te bereiken en een korter fietstraject voor de volgende dag.
Dag 3
Ouistreham / Caen – Clécy (57/41 km)
Volg eerst het oude jaagpad langs kanaal de l’Orne dat de kust met Caen verbindt. Bewonder onderweg Pegasus Bridge, een historische plek tijdens D-Day. Een fietspad voert u langs de jachthaven de stad binnen, waarvan de geschiedenis terug gaat tot in de tijd van Willem de Veroveraar. Caen is bekend om zijn kasteel, abdijen en ‘Mémorial’, het belangrijke oorlogsmuseum. Volg daarna een fietspad zuidwaarts langs de Orne dat u de groene heuvels van de ’Suisse Normande’ binnen leidt. U volgt een verlaten spoorwegtraject, een eldorado voor natuurliefhebbers. Na Thury-Harcourt bereikt u Clécy, aan de oevers van de Orne.
Zwaarte */**
Dag 4
Clécy â” Flers (43/46 km)
Op weg naar Flers volgt u een fraaie, landelijke route dwars door de heuvelachtige ‘Suisse Normande’. De route voert eerst nog langs de kronkelende rivier de Orne, die later plaats moet maken voor de Noireau. Tot aan Condé-sur-Noireau wordt het rivierdal omgeven door steile hellingen. U dient dan ook stevig te klimmen als u de vallei verlaat. Als echter de Mont de Cerisy in zicht komt, kent de route wat meer genade voor de kuiten en bereikt u het stadje Flers met zijn mooie kasteel.
zwaarte */**
Dag 5
Flers â” Mayenne (68 km)
Zodra u Flers heeft verlaten, leidt de route via een ontspannen afdaling naar de vallei van de rivier de Varenne. U kunt nog zien dat naast landbouw hier vroeger ook mijnbouw plaatsvond. Een schitterend fietspad, vaak pal op de rivier, voert u langs historische plekjes zoals Moulin de Varenne, Moulin d’Ambloux en Pont des Planches. Het is genieten in dit fietsersparadijs. In Ambrière-les-Vallées werpt u een laatste blik op de Varenne en vervolgt u uw weg langs de oever van de Mayenne tot in het gelijknamig stadje.
Zwaarte *
Dag 6
Mayenne â” Laval (36 km)
Zet na een bezoek aan de historische stad Mayenne, met zijn kasteel waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de Karolingische tijd, koers in zuidelijke richting door de natuurrijke Mayenne vallei. Het is een relaxed en lommerrijk traject dat het voormalige jaagpad langs de rivier volgt. U passeert oude, karakteristieke sluiswachterswoningen, monumentale herenhuizen en villa’s. De tocht eindigt in Laval, een ‘Ville d’Art et d’Histoire’, waar u nog genoeg tijd heeft voor een rondwandeling langs al het fraaie, historische erfgoed.
Zwaarte *
Dag 7
Laval â” Chateau Gontier (35 km)
Het begin van dit traject biedt prachtige uitzichten over Laval met zijn twee kastelen. De 9 bogen tellende spoorbrug, die de oostelijke Mayenne-oever verbindt met het stadscentrum en zijn rivierhaven, heeft een aparte baan voor fietsers en wandelaars. Bewonder voor u verder fietst door het natuurschoon van de Mayennevallei, net ten zuiden van de stad de bekende Abdij van Port Salut, waarvan de naam verbonden is met het gelijknamige, romige kaasje.
Zwaarte *
Dag 8
Chateau Gontier â” Angers (61 km)
De Mayennevallei verrast na iedere bocht opnieuw; een prachtig kasteel, iets verder weer een antieke watermolen. De havendorpjes langs de oever nodigen uit voor een korte onderbreking. Voor Le Lion-d’Angers fietst u door het pittoreske L’Isle Briand, met zijn kasteel en stoeterij van wereldfaam. Na de samenvloeiing van Mayenne en Oudon doorkruist u een zeer bijzonder moerasgebied. U bereikt de historische Anjou-stad Angers via de brug van Jean Moulin. De plattelandssfeer is hier nog steeds voelbaar.
Zwaarte */**
Dag 9
Angers – Saumur (63/66 km)
U verlaat Angers door het park langs de oever van de Maine. Aangekomen in Bouchemaine, met zijn gezellige restaurantjes, volgt u in oostelijke richting de Loire. Nadat u deze bent overgestoken, staat u een schitterende tocht vlak langs de koninklijke rivier te wachten. Na Gennes blijft u de zuidoever van de Loire volgen. Bij Saint-Hillaire-Saint-Florent maakt u even een klimmetje over het uit Tufsteen gehakte grottenstelsen waar de ‘Champignons de Paris’ worden geteeld. Hierna fietst u Saumur, de parel van de Anjou, binnen.
Zwaarte *
Dag 10
Saumur – Thouars (47 km)
Vanuit Saumur volgt u een vriendelijk pad langs de rivier de Thouet. Over stille landwegen fietst u tussen glooiende wijnvelden naar het wat hoger gelegen Montreuil-Bellay. Dit charmante vestingplaatsje prijkt terecht op de lijst van ‘mooiste dorpen van Frankrijk’. U daalt weer af naar de oever van de Thouet om uw tocht voort te zetten. Heel relaxed gaat het via Taizon naar Thouars, een ‘Ville d’Art’ waar reizigers vroeger tol moesten betalen om de brug over te steken. Nu staat niets u in de weg om gratis de stad binnen te rijden en een gezellig terrasje te zoeken.
Zwaarte *
Dag 11
Thouars – Parthenay (67 km)
U fietst de stad uit langs de rivieroever en geniet van de klaterende stroomversnellingen, de dichtbeboste hellingen en de schilderachtige, monumentale gebouwen. Over rustige wegen arriveert u in het dorp Airvault, met zijn kloosterkerk, overdekte markt en onderaardse bron. Weer wat verder wordt u verrast door St-Loup-sur-Thouet met zijn waterburcht. Aan het Lac du Cébron kunt u lekker ontspannen, voordat u uw weg vervolgt langs de rivier. Na een spoorwegviaduct bereikt u het hogerop gelegen, middeleeuwse vestingstadje Parthenay.
Zwaarte *
Dag 12
Parthenay – Niort (53 km)
U zet koers in zuidwestelijke richting, door het enigszins heuvelachtig Pays de Gatine. Na menige bocht wordt u beloond met prachtige uitzichten over het oorspronkelijke heggenlandschap. Over rustige wegen gaat het naar het verrassende Champdeniers-St-Denis met z’n fraaie erfgoed en prima voorzieningen. U vervolgt uw weg over stille wegen en bereikt ter hoogte van Ternanteuil weer de oevers van de Sèvre Niortaise. Er volgt nog één grote rivierbocht alvorens Niort in zicht komt, dat met zijn donjon met twee enorme torens de horizon domineert.
Zwaarte *
Dag 13
Niort – Coulon/Marans (25/67 km)
U blijft dicht bij de oever van de bochtige Sèvre Niortoise, waarbij u afwisselend voetpaden en landweggetjes volgt. Onderweg bieden Rousille en La Garette prima mogelijkheden voor een pauze. Een wat langere onderbreking kunt u overwegen in de kleine hoofdstad van de Marais Poitevin: het mooie waterdorp Coulon, waar u meerdere horecavoorzieningen treft. Nadat u het uitgestrekte, omringende moerasgebied bent doorgestoken, komt u na Irleau weer bij de rivier, die nabij Damvix is gekanaliseerd en u verder naar de Atlantische Oceaan gidst.
Zwaarte *
Dag 14
Coulons/Marans – La Rochelle (70/26 km)
Eerst volgt u op weg naar de oceaan de kanalen van Marans en Rompsay. Einddoel is La Rochelle, de bruisende, karaktervolle hoofdstad van de Charente-Maritime, bekend om haar zachte klimaat. Dit relaxte parcours verdient natuurlijk een passende apotheose: een duik in de Atlantische Oceaan. Er blijft immers genoeg tijd over voor een wandeling naar de bruisende Vieux Port met haar vele terrasjes, de levendige winkelstraten en de vele stadsmonumenten.
Zwaarte *
Dag 15
Vertrek La Rochelle
Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Met de trein reist u (met uw fiets) terug naar Caen. Van daaruit brengt een bus (om het uur) u naar Ouistreham.

Extra informatie

Reisorganisatie

FietsRelax

Bestemming

Frankrijk

Soort

Individueel

Vervoer

Eigen vervoer

Reisduur

14 dagen