Reistips

7- of 9-daagse rondreis Beieren

509.00

Sprookjes bestaan! Rijd door de wijngaarden, ontdek romantische kastelen en kijk uit op de Alpen. Bovendien bezoek je juweeltjes van vakwerkstadjes, zoals Rothenburg en Dinkelsbühl. Een prachtige route door een afwisselend landschap.

Boek reis bij Pharos Reizen

Beschrijving

Een romantische ontdekkingsreis met je eigen auto! De Romantische Strasse slingert vanaf het historische Würzburg tot aan de voet van de Alpen. Een poëtische route van 350 kilometer door een idyllisch landschap en 26 romantische plaatsen. Waaronder Rothenburg ob der Tauber, één van de mooiste dorpjes van Duitsland. De romantische reis vervolgt zich richting Dinkelsbühl en Augsburg. Het glooiende landschap in het noorden maakt in het zuiden plaats voor heuse bergen met uitgestrekte wouden. Laat je romantische rondreissprookje tot leven komen in kasteel Neuschwanstein. Samen met je eigen glazen koets en droomprins(es) beëindig je je reis in Füssen, waar je genoeg romantische plekjes vindt om deze reis in stijl te beëindigen. Je verblijft in…. Deze sprookjesachtige rondreis start in de meest romantische stad van Duitsland: residentiestad Würzburg. Je verblijft twee nachten in hotel Wittelsbacher Höh, gebouwd in 1880 en met uitzicht op het fort Marienberg. De oude barokstad staat bekend om haar cultuur, gastvrijheid, geschiedenis en natuurschoon. Wanneer je kiest voor de 9-daagse reis, vertrek je na het prachtige Würzburg richting Hotel Rappen Rothenburg voor een tweedaagse overnachting. Je weg vervolgt zich door prachtige wijngaarden, richting de middeleeuwse parel Donauwörth. Op de route kom je verschillende landschappen tegen: van rivierdalen tot bossen en van groene weiden tot witte Alpentoppen. Overnachten doe je in het Parkhotel Donauwörth: een rustig gelegen 4*-hotel met prachtig uitzicht op het omliggende platteland. Je reis eindigt in Füssen: het romantische hart van Beieren. Natuurlijk breng je hier een bezoekje aan sprookjeskasteel Neuschwanstein. Of ga je terug in de tijd naar Slot Hohenschwangau en volg je de voetsporen van Koning Ludwig II? Bijzondere ervaringen… * een boottocht over de Main in Würzburg * de historische stadskern in Rothenburg ob der Tauber * wandeling met de nachtwacht door romantisch Würzburg * 5 verschillende landschappen rond Donauwörth * de stad van Leopold Mozart: Augsburg * koningspaleizen Hohen Schwangau en Neuwschanstein * spectaculaire omgevingen rond middeleeuws Füssen Geheimtip Vlak bij Würzburg liggen de wijngaarden van de Frankenwijn. Het is de moeite waard wijn te proeven in de gewelfde Weinstube van het Bürgerspital zum Heiligen Geist. Nog meer exclusieve geheimtips? Die krijg je in je reisbescheiden. Verlengen Je kunt deze rondreis niet verlengen. Je kunt deze vakantie wel goed combineren met een andere prachtige (rond)reis, kijk hiervoor op onze website en gebruik hiervoor tijdens het boeken het winkelmandje. Huisdieren Een huisdier is niet toegestaan deze rondreis.  Disclaimer: Het is mogelijk dat de genoemde openingsdagen en/of -tijden gewijzigd zijn. Om er zeker van te zijn dat je over de juiste informatie beschikt raden wij je aan om voor je bezoek de openingsdagen/-tijden na te vragen bij de receptie of zelf online te controleren.

Sprookjes bestaan! Rijd door de wijngaarden, ontdek romantische kastelen en kijk uit op de Alpen. Bovendien bezoek je juweeltjes van vakwerkstadjes, zoals Rothenburg en Dinkelsbühl. Een prachtige route door een afwisselend landschap.

 

Extra informatie

Reisorganisatie

Pharos Reizen

Bestemming

Duitsland

Reisduur

7 dagen

Vervoer

Eigen vervoer

Soort

Individueel