Reistips

12-daagse autorondreis Zuid & West Noorwegen

899.00

Ontdek veelzijdig Noorwegen: de kustlijn, de fjorden, de bergen van het binnenland en… 'het mooiste uitzicht ter wereld'.

Boek reis bij Pharos Reizen

Beschrijving

Reis naar de schitterende Noorse fjorden, prachtige natuurparken en ruige bergen van Noorwegen. Trek je wandelschoenen aan en loop over de grootste hoogvlakte van Europa. Verbaas jezelf over ‘het mooiste uitzicht van de wereld’ vanaf de Preikestolen en kijk uit over de mystieke Lysefjord. Letterlijk én figuurlijk een hoogtepunt van de reis. Wandel na een adrenalinerush door de kleurrijke houten haven Bryggen in Bergen en schiet het perfecte plaatje. Haal je ook verse vis op de ‘Fisketorget’? Spot onderweg het een na het andere prachtige uitzicht en verbaas je iedere bocht weer opnieuw. Je verblijft in… Begin je reis op de top van Vejle in Denemarken en overnacht in hotel Hedegarden. Vaar met Fjord Line naar Hirtshals en vandaar naar het meest zuidelijke stadje van Noorwegen, Kristiansand waar je logeert in Thon Hotel Parken. Reis door naar Flekkefjord waar je kan ronddwalen door de ‘hollandse wijk’ en je heerlijk overnacht in het Maritim Fjord Hotel. Klim na een goede nachtrust in Scandic Forum Hotel naar Kjeragsbolten een rotsblok dat is vastgeklemd tussen twee rotswanden op 976 meter hoogte! Van avontuur naar cultuur, bezoek een van de oudste staafkerken van de wereld in Røldal (Røldal stavkyrkje), en kijk vanuit Hotel Hordatun over het Røldalsvatnet-meer. De laatste stop in Noorwegen is in het kleurrijke Bergen, waar je logeert in het Scandic Byparken Hotel. Werp op de terugreis vanaf de Fjord Line een laatste blik op de prachtige Noorse fjorden en neem afscheid van het prachtige land. Bijzondere ervaringen * bergen, fjorden en prachtige uitzichten langs de Ryfylke National Tourist Road * kijk uit over het Lysefjord vanaf de 600 meter hoge 'Preekstoel' * een ritje naar Fevik, waar Roald Dahl altijd z'n vakanties vierde * koop bij het bakkertje in Nesflaten de authentiek 'Lefse', Noorse pitabroodjes gebakken in room of (karne)melk * wandelen op de Hardangervidda-hoogvlakte * bewonder de gletsjers van het Folgefonna Nationaal Park * de oudste (en zuidelijkste) vuurtoren van Noorwegen, in Lindesnes * cultuur en natuur komen samen in Baronie Rosendal, waar Ibsen en Grieg hun inspiratie vonden Geheimtip Picknickmand mee? Bezoek het prachtige natuurpark Ravnadalen in Kristiansand. Nog meer exclusieve geheimtips? Die krijg je in je reisbescheiden. Verlengen Wil je de overtocht graag op een andere datum reserveren? Dit kun je aangeven in de boekingsdialoog door ‘ik wil mijn overtocht(en) op een andere datum reserveren’ aan te klikken. Je boeking komt dan op aanvraag en een van de medewerkers van onze afdeling Aanvragen neemt vervolgens contact met je op om de beschikbaarheid en eventuele toeslag te bespreken. Huisdieren Huisdieren zijn niet toegestaan tijdens deze rondreis.

Ontdek veelzijdig Noorwegen: de kustlijn, de fjorden, de bergen van het binnenland en… 'het mooiste uitzicht ter wereld'.

 

Extra informatie

Reisorganisatie

Pharos Reizen

Bestemming

Noorwegen

Reisduur

12 dagen

Vervoer

Eigen vervoer

Soort

Individueel