Fietsvakantie

Ervaar de vrijheid tijdens een onvergetelijke fietsvakantie. Actief-Reizen.nl heeft het grootste aanbod fietsreizen in binnen- en buitenland. Van individuele tot groepsreizen en van dagtrips tot meerdaagse fietstochten. Bekijk hieronder een greep uit het reisaanbod of ga direct naar het volledige overzicht met fietsvakanties.

Ontdek De Natuur

Geniet van ruige natuur, onvergetelijke
landschappen en adembenemende vergezichten

Kom Tot Rust

Ervaar de stilte, de ruimte, de rust, het
eenvoudig leven en go-with-the-flow

Eén Met De Elementen

Voel de zonnestralen, de frisse lucht
of de verkwikkende druppels van een buitje

10 Top Fietsvakanties

Wij bieden een uniek en groot aanbod fietsvakanties om aan ieders behoefte te kunnen voldoen.
Wil jij je laten verrassen? Bekijk dan één van onderstaande top 10 fietsvakanties.

Jouw Ideale Fietsvakantie Nog Niet Gevonden?

Ga naar het volledige aanbod fietsreizen en vind jouw top fietsvakantie
op basis van door jou opgegeven selectiecriteria.

Op Zoek Naar Een Fietsvakantie ?

Op Actief-Reizen.nl vind je het complete aanbod van actieve fietsreizen van gerenommeerde en betrouwbare reisorganisaties overzichtelijk op één website!
“I never met anybody who regretted taking a long ride. But I have met many  who regretted not doing one.”

Anonymous

Wereldfietser

Voel je vrij met een fietsvakantie

Op de fiets ervaar je ook het ultieme gevoel van vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt en mocht je toch toe zijn aan een pauze, dan stop je gewoon even. Fiets van streek naar streek over mooie wegen en geniet onderweg van een lekkere picknick of een terrasje opdat je weer energie hebt voor de volgende etappe. Doordat je je bagage niet mee hoeft te nemen op de fiets wordt je niet belemmert tijdens je fietsvakantie. Bovendien kan je de fiets zonder zorgen ergens parkeren en een wandelingetje maken in de natuur. Conclusie: fietsen is vrijheid.

Een fietsvakantie kent vele voordelen

Aan de ene kant hoef je als je fietst niet in stoomtreinvaart het land door sjezen, maar slow travel in de eerste versnelling. Aan de andere kant heb je geen op hol geslagen airco, maar de wind die heerlijk in je gezicht blaast. Bovendien geen platgereden autowegen, maar rustig slingerende achterafweggetjes waar het massatoerisme nog niet heeft weten door te dringen. Toch niet verwonderlijk dus dat veel reizigers staan te trappelen om op de pedalen te springen. Dus of je nu kiest voor een onvergetelijke fietsvakantie in Duitsland, Italië of Oostenrijk, gegarandeerd dat de fietsvakantie jou langs onvergetelijke plekken brengt.

fietsvakantie

fietsvakantie

Fietsvakantie met de kinderen

Ook voor gezinnen met kinderen is een fietsvakantie geschikt. Veel routes zijn namelijk zo samengesteld dat deze makkelijk door kinderen te fietsen zijn en ’s avonds overnacht je op kindvriendelijke campings, B&B’s of hotels. Toch heerlijk om na het fietsen een verfrissende duik te nemen op de camping en ’s avonds met het hele gezin eten in een gezellig restaurantje. Bovendien kunnen de kinderen hun energie kwijt en genieten de ouders van de prachtige plekken die het Europese landschap te bieden heeft.

Fietsvakantie met bagagevervoer

Een fietsvakantie kun je soms ook boeken met of zonder bagagevervoer waardoor er geen loodzware rugtas of volgeladen bagagedrager is. Bij aankomst op de volgende accommodatie staan je koffers dus al op je te wachten. Bovendien staan op sommige reizen er zelfs een goed uitgeruste volgauto paraat in het geval van pech langs de weg.

Fietsvakantie met eigen fiets of huurfiets

Op pad met je eigen fiets heeft natuurlijk ook z’n voordelen. Aan de ene kant ken je jouw eigen fiets als geen ander. Aan de andere kant weet je wat jouw fiets kan. Toch kan het huren van een fiets uitkomst bieden. Bijvoorbeeld als je dus eerst moet vliegen naar de bestemming. Als gevolg dus geen rompslomp met je eigen fiets op het vliegveld. Nog los van eventuele beschadigingen waar je bijvoorbeeld mee te maken kunt krijgen. Dus liever niet je eigen fiets mee? Geen probleem toch. Informeer bij de reisorganisatie waar jij je reis boekt naar de mogelijkheden. Bovendien zijn op steeds meer bestemmingen zijn e-bikes beschikbaar. Wel zo comfortabel toch!

Inspiratie op OutdoorInfo Magazine

Heb je een leuke vakantie gezien en wil je eerst meer lezen over de bestemming, kijk dan eens op onze zuster website www.outdoorinfo.nl | Het grootste online outdoor magazine van Nederland met leuke en interessante blogs over bestemmingen, routes en ook tips.