01 nov

7 Sneeuwschoenwandel Gebieden Op Steenworp Afstand Van Nederland

sneeuwschoen-wandelen

Een heerlijke en betaalbare wintersport is dichterbij dan je denkt

Wintersport staat synoniem voor drukte, duur en lang in de auto zitten. Toch zijn er voldoende mogelijkheden dichterbij bij huis om het echte wintersport gevoel te beleven. Trek er op uit met sneeuwschoenen onder je voeten en beleef de wintersport op een hele andere wijze. Wij zetten 7 gebieden op maximaal 6 uur afstand van Utrecht voor jou op een rij.

Ardennen (België – 3.5uur)

7 Gebieden Voor Sneeuwschoenwandelen Op Steenworp Afstand Van NederlandIn de winter zijn de Ardennen een stille en ongerepte streek. De afwisseling van weide en bos zorgt voor een gevarieerd parcours met weidse uitzichten. In de Ardennen sneeuwt het regelmatiger in het winterseizoen en blijft het relatief lang liggen. De eerste sneeuw valt vaak al eind november. Als je eenmaal een wandeltocht door de Ardense sneeuw hebt gemaakt vergeet je die nooit meer. Op de sneeuwschoenen door het land van onze zuiderburen is als het wandelen in een kerstkaart. Fotogenieke doorkijkjes, unieke details in een witte, stille wereld. Vele kleine dorpjes als La Roche-en-Ardenne, Durbuy, Werris enz. worden erg sprookjesachtig. Anton Piek stijl. Letterlijk genieten van een stilleven. Iedereen wordt er stil en blij van en geniet van dit bijzondere natuur gebeuren. Kortom sneeuwwandelen in de Ardennen is een betaalbare en comfortabele wintersport voor iedereen!

Sauerland (Duitsland – 3.5uur)

7 Sneeuwwandelgebieden Op Steenworp Afstand Van NederlandWe blijven in Duitsland voor het volgende sneeuwschoenwandelgebied: het Sauerland. Volgens de geruchten zijn de winters in Sauerland hels. Hiermee wordt ongetwijfeld bedoeld dat de regio behoorlijk sneew zeker is in de periode december – februari. Het glooiende landschap op amper 3 uur rijden van Nederland biedt een ongelooflijke variateit aan wandelpaden. Tijdens de tochten worden wandelaars getrakteerd op adembenemende winterpanorama’s. En heb je even genoeg van de sneeuwschoenen, dan bindt je de ski’s even onder voor een half dagje skiën in Winterberg.

>> Bekijk sneeuwwandelreizen in Duitsland

Eifel (Duitsland – 4uur)

7 Sneeuwwandelgebieden Op Steenworp Afstand Van NederlandVoor wintersport kan je ook prima in de Eifel terecht. Er zijn faciliteiten voor skiën,
langlaufen, rodelen en uiteraard winterwandelingen. Door de ligging van de Eifel is er in de winter regelmatig kans op sneeuw en dat zo dichtbij Nederland! Natuurlijk valt de wintersport niet echt te vergelijken met de wintersport in bijvoorbeeld zuid-Duitsland of Oostenrijk maar er is genoeg voor veel wintersport-plezier! Voor een (korte) vakantie, dagje of weekend uit, dichtbij huis, is het de ideale plaats.

>> Bekijk sneeuwwandelreizen in Duitsland

Thüringen (Duitsland – 4.5uur)

7 Sneeuwwandelgebieden Op Steenworp Afstand Van NederlandThüringen laat wandelharten sneller kloppen met haar meer dan 20 gecertificeerde wandelpaden en vele themawandelingen. Afwisselende landschappen, adembenemende vergezichten en goed aangelegde wandelpaden maken Thüringen tot een paradijs voor wandelaars. Niet alleen vanwege de bekende wandeling op de Rennsteig in het Thüringer Wald. Denk ook eens aan een natuur – of themawandeling en treed in de voetsporen van bekende persoonlijkheden als Goethe en Schiller. Dit maakt wandelen in Thüringen een onvergetelijke en bijzondere belevenis. Het Thüringer Woud is de wintersportregio nummer 1 in Thüringen, met een heus skidorp Oberhof. Het door sneeuw bedekte middelgebergte heeft een ruime keuze in wandelroutes maar beschikt daarnaast ook over pijlsnelle ski- en rodelpistes. Als je volop wilt genieten van de winterse stilte, dan is Thüringen the-place-to-be!

>> Bekijk sneeuwwandelreizen in Duitsland

Harz (Duitsland – 4.5uur)

7 Sneeuwwandelgebieden Op Steenworp Afstand Van NederlandDe Harz, gelegen in het noordoosten van Duitsland, is een verrassend afwisselend gebied. Het heeft geen spectaculaire natuur in de zin van berglandschap, maar wel een prettige combinatie van geschiedenis, cultuur, aantrekkelijke stadjes en heel veel bos en wandelpaden. In de winter is het dus een uitstekend gebied om te sneeuwschoenwandelen. Met name in het Nationale Park Harz. Dit is het groene hart van het gebied en biedt rust en ruimte in overvloed. En dat alles op nog geen 5 uur rijden van ons eigen land. Een bijzonder lange winterwandelroute maak je vanuit Ilsenburg door het Harz National Park naar Drei Annen Hohne. Lange en korte wandelingen in de sneeuw zijn bijna overal mogelijk. Zoals bij Braunlage en het nabijgelegen Elend, in Rothesütte in het zuiden van de Harz. Maar ook bij Wieda, Zorge, Hohegeiß en Benneckenstein bevindt zich een bijzonder aanbod. Ook bij Friedrichsbrunn in het Bodetal worden de loipes gespoord.

>> Bekijk sneeuwwandelreizen in Duitsland

Zwarte Woud (Duitsland – 6uur)

Winter in het uiterste zuiden van Duitsland! Dat is het Zwarte Woud, een gebied waar je prachtig kunt sneeuwwandelen. Met name rondom de hoogste berg van het Zwarte Woud, de 1493 meter hoge Feldberg, is het af toe goed ploeteren. Talrijke goed begaanbare wandelpaden doorkruizen het afwisselende landschap. Haal diep adem en snuif de frisse winterlucht op. Neem deel aan éénvan de georganiseerde wandeltochten of huur speciale sneeuwschoenen voor een sneeuwschoenwandeling buiten de gebaande paden.

 >>Bekijk sneeuwwandelreizen in Duitsland

Vogezen (Frankrijk – 6uur)

7 Sneeuwwandelgebieden Op Steenworp Afstand Van NederlandHet middelgebergte van de Vogezen biedt voor de avontuurlijk ingestelde sneeuwschoenwandelaar volop mogelijkheden voor tochten op ‘tennisrackets’. Van dagtochten tot meerdaagse tochten in onbemande hutten leent dit gebied zich uitermate goed. Statige bossen, rotsformaties en steile hellingen sieren het landschap. De naam ‘het Klein Zwitserland van de Elzas’ is daarom ook niet verkeerd gekozen. Zeker de Hoge Vogezen is de moeite waard. Steeds dieper het bos intrekkend, een wittere en stillere wereld om je heen. De Vogezen zijn tussen half december en half maart redelijk sneeuw zeker vanaf 600 à 800 m. En valt het een beetje tegen met de sneeuw … in de Vogezen kun je altijd mooie wandeltochten maken!

>> Bekijk sneeuwwandelreizen in Frankrijk